9 Spørgsmål du kan stille din kæreste, for at få et tættere bånd

Når man lige starter et forhold, er der nærmest ingen grænser for, hvor mange timer man kan bruge på at snakke sammen. Det er som om hele dage og nætter bare forsvinder af sig selv.

Fast forward til et par år og måske et barn eller to inde i forholdet, så er billedet lidt anderledes. Pludselig er det blevet bleskifte og indkøbslister, der fylder mest i den efterhånden lidt tyndere dialog.

Det er der som sådan ikke noget unaturligt i, men i ethvert sundt forhold er det vigtigt at der stadig er interesse for at lære den anden part endnu bedre at kende – og ikke bare i, om han nu husker at opfylde sin rolle som skaffedyr og købe makrelsalat med hjem fra Bilka, så lille William har til madpakken i morgen.

Mindre praktikalitet – flere drømme og ønsker

Helt generelt er det lettere at komme tættere på en person ved at spørge ind til drømme og ønsker, end ved at snakke om praktiske gøremål – så i stedet for at prøve lykken med et ”nå, men hvad skal du lave i dag, og hvad skal du lave i morgen?”, så prøv at udfordre lidt mere med spørgsmål, der kræver mere overvejelse og giver mulighed for at din kæreste kan fortælle, hvad han brænder for.

Her er 9 forslag til spørgsmål du kan stille din partner, hvis du gerne vil lære ham lidt bedre at kende:

1: Hvis du vandt i lotteriet, hvor ville du så rejse hen – og hvorfor?

Et rimeligt harmløst spørgsmål, der dog er sjovt at forholde sig til – og giver din partner mulighed for at italesætte nogle af sine drømme, uden det bliver alt for åbenhjertigt. Et rigtig godt sted at starte!

2: Hvis du kunne være hvor som helst i verden lige nu, hvor ville det så være, og hvad ville du lave?

Et lidt bredere spørgsmål end det første, men vi er stadig lidt i icebreaker-kategorien her. Det er dog den her type spørgsmål, der gør, at du senere kan stille dybere spørgsmål, uden det kommer til at virke unaturligt, og du ikke ender i en situation, hvor din kæreste klapper i som en østers, fordi du er kommet til, over morgenkaffen en tilfældig tirsdag i november at bede ham redegøre for, hvilke menneskelige kvaliteter han synes er vigtigst i en partner.

3: Kan du huske da vi (indsæt sexet minde her)

Det kan måske virke lidt grænseoverskridende at åbne for, men der er ikke noget galt i at snakke om sex med sin kæreste. Fortæl om dit bedste seksuelle øjeblik (med ham! For guds skyld, med ham!), og få ham til at fortælle om sit. Ikke alene bliver I tættere knyttet ved at tage om det emne – I kan endda også blive bedre afstemt med hensyn til, hvad der skal ske i soveværelset, og måske kunne det endda være I fik endnu mere lyst til hinanden. Det er da en win/win -situation!

4: Hvad får dig til at føle dig bedst / dårligst forbundet med mig under sex?

I mange parforhold føler den ene eller begge parter, at de har ”mistet forbindelsen” til hinanden lidt – og det er ofte første skridt på en længere nedadgående spiral for forholdet.

Ved at spørge ind til, hvornår forbindelsen er stærkest / svagest, kan du få sat nogle konkrete ord på, hvad der er vigtigt for, at I bliver på bølgelængde – og ved at pakke det ind i en sex-snak, kommer det til at virke mere sjovt og legende. Så kan det jo altid flytte sig over i en anden form for bølgelængde-snak, hvis der er behov for det.

5: Hvis du kunne arbejde med noget helt andet, hvad skulle det så være?

Hvis du er heldig, kan det her spørgsmål virkelig få din kæreste til at åbne op om drømmen om at blive brandmand, som han ikke har fortalt nogen om siden han var 7 år gammel. Den slags ”delte hemmeligheder” er en vigtig del af et forhold, som absolut ikke skal undervurderes.

6: Hvad har fået dig til at føle dig mest presset/stresset i den her uge?

Alle har altid noget de kæmper med – og det er absolut en fordel for jeres forhold, hvis du ved hvad der fylder i din kærestes hoved. Måske er det en lille ting som en kollega der er en klovn, eller at tennis-træningen gik dårligt – men det kan sagtens være, at der er større ting der fylder – og mænd er altså bare ikke altid åbne bøger, når det kommer til problemer.

Du kan altid byde ind med forslag til løsninger på problemer, men det er måske ikke engang nødvendigt. Det kan sagtens være, at det hjælper din kæreste rigtig meget bare at få mulighed for at komme ud med, hvad der stresser ham for tiden.

7: Hvad er dine største mål for de næste 10 år?

Det her spørgsmål giver både din kæreste mulighed for at fortælle om sine drømme – og giver dig mulighed for at teste, at de er kompatible. Hvis han svarer, at han gerne vil købe et rækkehus og have 3 børn, og du ved med dig selv, at din ambition er at flytte til New York og aldrig få børn, er det måske på tide at tage en helt anden snak om forholdets fremtid.

8: Hvad vil du gerne huskes for?

Her får din kæreste virkelig mulighed for at give udtryk for sine værdier. Vil han gerne huskes for at være en god far for sine børn? En dygtig forretningsmand? En god kæreste/mand? En velgører? Der er rigtig gode muligheder for, at svaret på det her spørgsmål vil få dig til at forelske dig endnu mere i din kæreste.

9: Hvordan har du det?

Det her kan både være et af de mest overfladiske og lukkede, og et af de mest dybe og åbne spørgsmål man kan stille. Det er selvfølgelig sidstnævnte vi går efter, så sørg for at holde øjenkontakt når du spørger, undlad at afbryde svaret. Hvis svaret i første omgang bare er ”Jamen jeg har det fint”, så stil eventuelt spørgsmålet én gang til. Du kan være helt sikker på, at der ligger en rigtig dyb samtale for enden af det spørgsmål, hvis det virkelig får åbnet for din kæreste – og en helt ideel mulighed for dig til at vise din kærlighed, ved at være lyttende og støttende.

 

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here