Hvor tit skal du skifte sengetøj – og rengøre andre ting du bruger ofte

Lige meget om du er typen, der altid har et pænt, opryddet og rengjort hjem – eller er typen, der godt kan leve med lidt rod, hvis det bare betyder, at du kan nå en kop kaffe ekstra med en veninde, eller et afsnit af en serie, så kan alle nok blive enige om én ting: Det er ikke sjovt at gøre rent!

Det at gøre rent er imidlertid noget der fylder hos de fleste – især tanken om, at det skal gøres. I en online undersøgelse af Huffington Post svarede hele 84% af adspurgte amerikanere, at de følte sig stressede over at skulle holde hjemmet rent.

Der er ikke noget der kan nedbringe stress, som at have et klart overblik – så derfor får I her en guide til, hvor ofte de mest almindelige rengøringsopgaver bør overstås:

Lagen og sengetøj: Hver uge

Selv om du ikke opdager det, så opholder du dig ret meget i din seng! Og mens du opholder dig der, så sveder du. Og afgiver fedtstoffer. Og olie. Og lidt makeup-rester. Og bakterier. Bakterierne har ret gode leveforhold i sengetøj, og fedtet fra dit ansigt og dit hår, som du efterlader på puden, kan være med til at give din hud i ansigtet forstoppelser – så sørg for at vaske dit sengetøj ca. 1 gang i ugen.

Håndklæder: Når du har brugt dem 3-4 gange

Selvom du er helt ren når du bruger dine håndklæder, så afgiver du stadig en del døde hudceller til det fugtige håndklæde – og det giver også rigtig gode vækstbetingelser for bakterier. Husk desuden aldrig at deles om håndklæder, for at undgå at sprede bakterier.

Makeupbørster: ca. en gang i ugen

For at undgå produktrester, bakterier, snavs og hudceller i dine makeupbørster, bør du rense dem ca. en gang i ugen. Der findes rigtig mange makeup-shampooer på markedet, men hvis du ikke lige har sådan en, er det næsten lige så godt at bruge en helt almindelig hårshampoo.

Træningssko: Tør dem over efter hver træningssession

Det er en rigtig god ide at smide sine træningssko i vaskemaskinen med jævne mellemrum – men det slider dog også relativt meget på skoene. Derfor er et rigtig godt alternativ, lige at tørre dem over med en hårdt opvredet klud med sæbevand, hver gang du har brugt dem. Ikke alene holder det bakterierne, og dermed også lugten nede. Det holder også skoene pæne længere.

Vandflasker: Efter hver brug

Vandflasker giver ideelle levebetingelser for bakterier, og mens der ikke er ret mange bakterier i det vand du hælder i, så får du meget svært ved at undgå, at flasken kommer i kontakt med noget, der kan afgive bakterier til den. Er det en vandflaske du bruger til træning, så vask den efter hver brug. Bruger du den på arbejde, kan du godt vente et par dage mellem hver vask.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here