Undgå indgroede hår i armhulerne – barbér dig rigtigt

Det er nok de færreste af os, der aldrig har prøvet at have et indgroet hår i armhulen – til stor fornøjelse. Nogle gange kan man være så heldig at de kun klør, mens de andre gange gør vanvittigt ondt. Hvis man er RIGTIG heldig kan man endda opleve, at de både klør OG gør ondt på samme tid. Sikke en magisk gave vores kroppe lige giver os dér!

Der er dog en ret stor sandsynlighed for, at du også selv bærer lidt af skylden for, at du har fået dig et indgroet hår i armhulen.

Hvad er årsagen til indgroede hår i armhulen?

Ifølge flere dermatologer, skal man finde grunden til de indgroede hår i armhulen i den måde vi barberer os på. De fleste vi nok enten køre skraberen i én retning, og gentage den bevægelse – ligesom når man barberer benene.

Hårene i armhulen er dog markant anderledes end dem på benene, når det kommer til gro-retning. Hvor hårene på benene gror i én retning, gror hårene under armene i hvirvler, hvilket betyder, at de stikker i alle mulige forskellige retninger. Hvis du bare barberer i én retning, vil du derfor skulle bruge mange strøg, før hårene er fjernet.

Hvad gør man for at indgå indgroede hår?

Når du barberer dig under armene, er det derfor vigtigt at skrabe i forskellige retninger – f.eks. i form af et X, så du skiftevis barberer horisontalt og vertikalt.

På den måde nedsætter du antallet af gange skraberen kører henover huden, og mindsker dermed risikoen for både hudirritation, rifter og indgroede hår.

Hvad kan man ellers gøre for at undgå indgroede hår?

Udover at tænke over retningen man barberer sig i, har vi 3 bonusråd:

  1. Sørg for, at din armhule er våd. Hvis din hud er tør, eller blot let fugtig, vil der være mere friktion, når skraberen bevæger sig over huden, hvilket betyder ekstra hudirritation. Derudover er tørre hår også stærkere, og sværere at skære over end våde hår – så du er nødt til at gå hårdere til værks.
  2. Sørg for at bruge en shaving gel eller cream. Disse produkter forstærker den effekt du får af vandet; altså at friktionen bliver nedsat, og hårene bliver blødgjort. Derudover indeholder mange af dem også beroligende og/eller antiseptiske ingredienser, der modvirker irritation og betændelse.
  3. Skift din skraber ofte. Helst med 2-3 ugers mellemrum. Jo længere du bruger din skraber, jo mere sløv bliver den, og jo mere skal du trykke for at fjerne hårene. Not good!
  4. Eksfoliér inden du barberer dig! Det kan godt virke lidt mystisk sådan at stå og eksfoliere sin armhule, men det burde være det mest naturlige i verden. Med en let eksfoliering fjerner du både døde hudceller og deodorantrester, så din hud er helt glat inden barberingen. Lad dog være med at gå for hårdt til værks, da en hård scrub efterfulgt af en barbering heller ikke ligefrem er en drømmekombination.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here